Transportministeren vil have fælles europæisk slutdato for salg af fossile biler

Sammen med otte andre europæiske lande foreslår regeringen en fælles slutdato for salg af fossile biler i EU.
Benny Engelbrecht vil have en fælles slutdato i EU for salg af fossile biler. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Benny Engelbrecht vil have en fælles slutdato i EU for salg af fossile biler. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Torsdag mødes EU's transportministre i Luxembourg, og her vil den danske minister, Benny Engelbrecht (S), foreslå en fælles europæisk dato, som skal markere slutningen af salget af traditionelle benzin- og dieselbiler i EU.

Det skriver Altinget med henvisning til et såkaldt non-paper, som den danske transportminister har forfattet med otte andre europæiske transportministre.

De ni ministre mener, at der hellere i dag end i morgen skal tages en beslutning om en sådan slutdato, og fra dansk side peger Benny Engelbrecht på 2030 som et realistisk bud.

"Alt peger på, at det først er i det øjeblik, at der bliver stillet konkrete krav til bilindustrien, at de kaster deres udviklingsafdelinger ind i indsatsen for at lave grønne løsninger. Ved at fastsætte en slutdato for salg af fossile biler presser vi den grønne omstilling i den rigtige retning," siger Benny Engelbrecht til Altinget.

Medie: Hyundai vil halvere den fossile bilpark

Engelbrecht forudser brud på nye regler for transportører 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også