MobilityWatch

Transportministeren vil have fælles europæisk slutdato for salg af fossile biler

Sammen med otte andre europæiske lande foreslår regeringen en fælles slutdato for salg af fossile biler i EU.

Benny Engelbrecht vil have en fælles slutdato i EU for salg af fossile biler. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Torsdag mødes EU's transportministre i Luxembourg, og her vil den danske minister, Benny Engelbrecht (S), foreslå en fælles europæisk dato, som skal markere slutningen af salget af traditionelle benzin- og dieselbiler i EU.

Det skriver Altinget med henvisning til et såkaldt non-paper, som den danske transportminister har forfattet med otte andre europæiske transportministre.

De ni ministre mener, at der hellere i dag end i morgen skal tages en beslutning om en sådan slutdato, og fra dansk side peger Benny Engelbrecht på 2030 som et realistisk bud.

"Alt peger på, at det først er i det øjeblik, at der bliver stillet konkrete krav til bilindustrien, at de kaster deres udviklingsafdelinger ind i indsatsen for at lave grønne løsninger. Ved at fastsætte en slutdato for salg af fossile biler presser vi den grønne omstilling i den rigtige retning," siger Benny Engelbrecht til Altinget.

Medie: Hyundai vil halvere den fossile bilpark

Engelbrecht forudser brud på nye regler for transportører 

Mere fra MobilityWatch

Tidligere bankchef bliver topchef i A/S Øresund

Økonomidirektør i Sund & Bælt overtager posten som topchef i A/S Øresund, der bl.a. står for ejerskabet af den danske del af Øresundsbroen, og som står for planlægning og anlæggelse af ny havnetunnel i København.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs