Venstre-politiker vil kaste flere penge efter luftfartsbranchen

Venstres luftfartsordfører mener ikke, at den luftfartspakke, der blev vedtaget sidste år for at holde hånden under luftfartsbranchen i forbindelse med coronapandemiens indvirken på flytransporten, er tilstrækkelig.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

I et debatindlæg i Altinget skriver Venstres luftfartsordfører, Hans Christian Schmidt, at luftfartsbranchen fortjener en større hjælpende hånd oven på at være ramt af coronapandemiens rejserestriktioner.

”Vi må erkende, at der stadig er et stykke vej til at få den rejseaktivitet, som vi før krisen kunne se hver dag, tilbage. Der kan gå tid, før branchen er tilbage på fuld kraft. Jeg mener derfor også, at vi er forpligtiget til at hjælpe branchen yderligere,” skriver ordføreren.

Bliver der ikke gjort noget, frygter han, at der om et stykke tid vil mangle flypersonale, fordi folk har måttet kigge i andre retninger efter et job og potentielt aldrig vender tilbage til branchen.

Hans Christian Schmidt efterspørger derudover, at indenrigsflyvninger bliver anerkendt som et kollektivt transportmiddel med de dertilhørende forhold og ordninger. Det, mener han, vil også komme de regionale lufthavne til gode.

Folketinget vedtog sidste år en luftfartspakke, der skal hjælpe branchen igennem krisen. Pakken har imidlertid mødt modvind, da det har vist sig, at over halvdelen af støtten er gået til udenlandske selskaber såsom irske Ryanair, som har modtaget et beløb næsten på størrelse med det, SAS har modtaget.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har forsvaret pakken med, at der skal være lige vilkår for alle flyselskaber, som afgår og lander i danske lufthavne.

Ryanair modtog den største støtte fra dansk hjælpepakke

SAS får milliardkredit af store aktionærer og Danmark og Sverige 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også