Bidens store infrastrukturplan nærmer sig godkendelse

USA vil sætte over 1000 milliarder dollar til side til blandt andet veje, jernbaner og højhastighedsinternet.
Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Et flertal i Repræsentanternes Hus i USA har tirsdag aften dansk tid stemt for at gå videre i processen med at få godkendt præsident Joe Bidens store plan om udbygning af den amerikanske infrastruktur.

Planen indebærer investeringer for omkring 1000 milliarder dollar i blandt andet veje og jernbaner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selve afstemningen om infrastrukturpakken finder sted 27. september.

"Vi er nødt til at lave langsigtede investeringer i USA og amerikanerne selv. Jeg vil gerne takke Repræsentanternes Hus, der har arbejdet så hårdt de seneste to uger på at nå frem til en aftale," siger Biden.

Det var forventet, at Repræsentanternes Hus ville gå videre med forslagett, idet demokraterne har et flertal i forsamlingen.

Den store opgave for Joe Biden var at få godkendt planen i den anden del af Kongressen, Senatet, men det lykkedes for to uger siden.

Aftalen vil pumpe enorme føderale pengesummer ind i nye veje, jernbaner, broer, havne, højhastighedsinternet og anden infrastruktur i USA.

Det er den største investering i USA's infrastruktur i årtier.

Blandt andet er der afsat over 110 milliarder dollar til at reparere og udbygge broer, veje og motorveje. 66 milliarder dollar skal bruges på at styrke trafikken på jernbanerne, både hvad angår persontransport og fragt.

Senatet godkendte pakken den 10. august. I den forbindelse sagde Derek Beach, som forsker i amerikansk politik ved Aarhus Universitet, at vedtagelsen var en stor succes for Joe Biden.

"Det viser, at Biden formår at gøre ting, som hverken Obama- eller Trump-administrationen formåede med hensyn til at få Washington (den amerikanske forbundshovedstad, red.) til at fungere," sagde Derek Beach.

Danske rådgivervirksomheder ser muligheder i omfattende indisk infrastrukturpakke 

Indien overgår USA med massiv infrastrukturplan 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også