16 kommuner får mulighed for at sænke hastighedsgrænsen i byerne

En forsøgsordning med hastigheder på 40 km/t i byområder bliver nu sat i gang. 16 kommuner har fået lov til at være med i ordningen, lyder det fra Transportministeriet.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

16 kommuner får nu lov til at sætte hastighedsgrænsen i byerne til 40 km/t som led i en længe ventet forsøgsordning.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

Oprindeligt var det 15 kommuner i en række udvalgte politikredse, der ville få lov til at deltage i ordningen, men da 16 kommuner har søgt, har ministeriet valgt at udvide ordningen, lyder det.

”Vi har udvidet ordningen lidt, så alle ansøgninger bliver imødekommet. Når vi får farten ned, kommer der færre alvorlige ulykker, og byerne bliver tryggere for de bløde trafikanter - ikke mindst børnene,” lyder det fra transportminister Trine Bramsen (S) i meddelelsen.

De kommuner, der er med i forsøgsordningen er Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Allerød Kommune, Fredensborg Kommune, Frederikssund Kommune, Furesø Kommune, Gentofte Kommune, Hillerød Kommune, Hørsholm Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune, Odense Kommune, Randers Kommune, Norddjurs Kommune, Aarhus Kommune og Aalborg Kommune.

Oprindeligt skulle ordningen være sat i gang 1. november 2021, men da en bekendtgørelse endnu ikke var på plads, blev starttidspunktet for forsøget udskudt.

Forsøgsordningen skal evalueres om tre år.

Minister skyder markant lavere fartgrænser i byzoner til efter næste valg

Partier bakker op om fartgrænse på 30 km/t: DI er begyndt at forberede sig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også