Boeing falder 8 pct. i formarkedet efter parkering af 737 Max-fly

Myndighederne i USA har udstedt et midlertidigt flyveforbud for mere end 170 Boeing-fly af typen 737 MAX 9.
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i den amerikanske flyproducent Boeing går en hård dag i møde mandag, efter at myndighederne i USA har udstedt et midlertidigt flyveforbud for 171 Boeing-fly af typen 737 MAX 9.

Aktien falder i formarkedet med 7,7 pct. efter nyheden om det midlertidige forbud, der er udløst af et uheld fredag, hvor et vinduesparti blev blæst ud, kort efter at et Boeing-fly af den pågældende type var lettet fra Portland i Oregon.

På grund af hændelsen har den amerikanske luftfartsmyndighed FAA udstedt et midlertidigt flyveforbud for 171 Boeing-fly af flytypen.

De 171 Boeing-fly skal undersøges for mulige tekniske fejl eller mangler, før de kan komme på vingerne igen.

Siden har også det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (Easa) ifølge Reuters adopteret den amerikanske luftfartsmyndighed FAA’s ”inspektionsordre” vedrørende Boeings 737 MAX 9-fly.

Tidligt søndag morgen lød det ifølge Ritzau fra Turkish Airlines, at man trækker syv fly af typen ud af tjeneste, mens de undersøges. Tyrkiet, hvor Turkish Airlines har hjemme, er ikke medlem af EU, men er partnerland med Easa.

På fredagens flyvning fra Portland var der 171 personer var om bord på flyet, som blev fløjet af Alaska Airlines. Flyets seks mand store besætning iværksatte en nødlanding, og efter 20 minutter var det beskadigede fly tilbage på landjorden.

Ingen personer kom til skade ved episoden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også