MobilityWatch

Den grønne omstilling af transportsektoren kræver flere hænder

Grøn omstilling til biler og toge på el kræver flere uddannede fra erhvervsuddannelserne.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der er brug for flere hænder, hvis den grønne omstilling skal lykkes inden for bl.a. transportsektoren.

Sådan lyder det i en klumme i Børsen fra beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), Henrik Fugmann, som er formand for Tekniq Arbejdsgiverne, og Ole Heinager, som er formand for lederne i Danske Erhvervsskoler og -gymnasier.

"Hvis flere danskere fremover skal vælge en elbil, og mere af den kollektive trafik skal køre på strøm, har vi brug for elektrikere til at udbygge elnettet, opsætte ladestationer og solceller," lyder det i klummen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Ifølge en rapport fra COWI kræver den grønne omstilling i gennemsnit 29.000 fuldtidsjob om året fremmod 2030 primært inden for erhvervsuddannelserne.

Derfor vil Københavns Kommune lancere en kampagne, som skal få unge til at vælge erhvervsuddannelserne med det formål at hjælpe med den grønne omstilling.

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs