MobilityWatch

28 personer omkommet i flystyrt på russisk halvø i Sibirien

Flyet er styrtet ned i en klippe og vragresterne fra flyet er fundet fire kilometer fra byen Palana, som det havde kurs mod.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Et russisk passagerfly med 28 mennesker om bord er styrtet på Kamtjatka-halvøen i Ruslands fjerntliggende østlige del.

Det oplyser flymyndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ingen om bord har overlevet styrtet, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Flyet er af typen AN-26. Det forsvandt fra radaren tidligt tirsdag morgen.

Flyet mistede angiveligt kontakten til kontroltårnet, da det forsøgte at lande.

Ifølge et russisk ministerium var der 22 passagerer om bord, herunder et barn. Derudover var der seks besætningsmedlemmer.

Vragresterne fra flyet er fundet fire kilometer fra byen Palana, som det havde kurs mod. Det rapporterer de russiske nyhedsbureauer Interfax og Tass på baggrund af unavngivne kilder ifølge Reuters.

Ifølge meldingerne er flyet styrtet ned i en klippe. Tidligere forlød det, at flyet var styrtet i havet.

Flyet menes at være styrtet ned som følge af dårligt vejr i nærheden af landsbyen Palana, skriver det russiske medie Life ifølge nyhedsbureauet NTB

Kamtjatka er en stor russisk halvø i den nordøstlige del af Sibirien. Halvøen er omgivet af Det Okhotske Hav mod vest og Beringshavet og Stillehavet mod øst.

Rusland var engang berygtet for flystyrt. Men landet har forbedret flysikkerheden over de seneste år, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det sker dog fortsat, at flyene ikke bliver ordentligt tilset, ligesom at sikkerhedsstandarderne ikke er i top. Og landet har oplevet flere dødelige ulykker de seneste år.

Den seneste store flyulykke i Rusland fandt sted i maj 2019. Her styrtede et fly i Moskva, hvilket kostede 41 mennesker livet.

British Airways-ejer stiger på børsen i London efter forlig

Dansk flyselskab beskyldes for social dumping i Norge 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede