Debat om få kvindelige ledere: Det handler om at være lækker

Medarbejdere skal ikke tro, de bliver ansat for at opnå specifikke mangfoldighedsmål, skriver direktøren for Aarhus og Horsens Taxa i debatindlæg.
Astrid Donnerborg er adm. direktør for Aarhus og Horsens Taxa. | Foto: Frank Rosgaard / Aarhus og Horsens Taxa
Astrid Donnerborg er adm. direktør for Aarhus og Horsens Taxa. | Foto: Frank Rosgaard / Aarhus og Horsens Taxa
AF ASTRID DONNERBORG, ADM. DIREKTØR, AARHUS OG HORSENS TAXA

Der er stigende interesse for at gøre transportbranchen mere attraktiv for kvindelige ledere. 

For mig handler det mere om at gøre den konkrete virksomhed lækker. Så bliver den lækker både for mænd og for kvinder. Det er sådan, jeg tænker, og det er sådan, vi arbejder i Aarhus og Horsens Taxa.

De fleste har lyst til at være en del af en succes. Succes tiltrækker succes. Det gør, at de dygtige personer har lyst til at arbejde sammen med os, og dermed skaber vi en sneboldeffekt.

Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere ikke tror, de bliver ansat for at opnå specifikke mangfoldighedsmål. 

Det skaber større engagement, når medarbejderne ved, at de er ansat, fordi de er bedst kvalificerede. Det er jo ikke et bofællesskab, det handler om.

Selvom vi ønsker en arbejdsplads med stor diversitet, går vi ikke på kompromis med kompetencerne.

Mangfoldighed skaber vækst

Når det er sagt, har vi selvfølgelig fokus på skabe en mangfoldig arbejdsplads, og det er også en del af det, vi måler på i vores ESG-rapportering. 

Mangfoldighed fremmer vores virksomhedsudvikling og bidrager til at skabe grundlag for yderligere vækst, og det er helt afgørende for, at vi kan fastholde vores førende markedsposition. 

Diversiteten er også med til at gøre os til en rummelig arbejdsplads både etnisk, aldersmæssigt, kønsmæssigt og socialt, og den skaber større forståelse og samhørighed blandt vores medarbejdere. 

Derfor er jeg også stolt af at kunne fortælle, at vi i dag har en kønsdiversitet i vores ledelseslag på præcist 50 procent. 

Der er måske nogle enkelte ronkedorer tilbage, som mener, at kvinder ikke egner sig som ledere, men de skal snart pensioneres alligevel. 

Vi kan selvfølgelig ikke ændre på, at biologien stadig dikterer, at det er os, der føder børnene, men i dag er det ikke en hindring for at gøre karriere. 

Jeg kender så mange dygtige kvinder i lederstillinger, som har flere børn, og de har ikke problemer med at balancere familie og karriere. Det skal mænd jo også.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også